Wilhelminakoekjes (1943)

In Gebak door Karin Vaneker

“Dit is een mooi en licht koekje, dat heerlijk van smaak is en veel afnemers trekt.”R. Davelaar (1943) De Praktijk der Banketbakkerij

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 750 gram patentbloem
  • 750 gram witte basterdsuiker
  • 550 gram boter
  • 200 ml melk
  • 5 gram bakpoeder
  • 10 gram vanillesuiker

Bereiding
Vermeng de boter, basterd- en vanillesuiker goed door elkaar op een werkblad. Voeg de melk toe. Vermeng het bakpoeder met de bloem en kneed die door het deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een uur in de koelkast rusten.

Oven voorverwarmen op 160⁰C. Maak knikkers van 1 ½ centimeter van het deeg. Leg de knikkers op afstand van 6 centimeter van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Met de handpalm platdrukken en met een steker of glas uitsteken tot koekjes met een diameter van 4 à 5 centimeter. Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.