In Memoriam : Fidel Castro

In Militaire Adel, Nagerechten door Anton Moonen

Heeft u vanavond trek een revolutionaire pudding, verzadigd door al dat eeuwenoude blauw bloed? Wat dacht u van de lievelingstoetje van Fidel Castro? Een dessert-hommage met het exclusieve recept van Julio Arroyo, de chef-kok van “El Comandante”.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 225 g bruine suiker
  • 3 dikke sneden oud witbrood zonder korst en gesneden in blokje van 1cm
  • 2 kopjes melk
  • 1 vanillestokje
  • snufje zout
  • 3 opgeklopte eieren
  • ¼ tl nootmuskaat
  • flesje rum

Brood- en suikerpudding à la Fidel Castro

Bereiding
Smelt de suiker in een zware pan totdat hij donkerbruin is.

Giet de siroop in 1 ¼ kopje heet water.

Bedek een bodem van een goed ingevette schotel met de broodblokjes.

Verwarm de melk met het vanillestokje: snij het in de lengte door en schrap de vanille eruit. Voeg deze met het zout bij de melk.

Voeg de melk al roerend aan de eieren toe.

Schenk de gekarameliseerde suiker over het brood, voeg de crème toe en strooi er de geraspte nootmuskaat over.

Zet de soufflé in een bain-marie en bak hem gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 190°.