Salade Aphrodite

In Salades by Anton Moonen

Kent u het kookboek van Alice B. Toklas? Nee? De kookster en vriendin van Gertrude Stein? Oh, u bent geen name-dropper en beslist geen intellectuele snob? Nou, dat is dan jammer want haar maîtresse ontving heel veel interessante gasten als we de index bekijken, zoals artisjokken volgens Stravinsky, een baars ‘voor’ Picasso en eieren à la Francis Picabia.
En u zult nog meer spijt krijgen, wanneer ik vertel dat een groot gedeelte van dit kookboek is gewijd aan de recepten van haar vrienden. Nog meer befaamde artiesten en kunstcritici, een chef van hotel Ritz, lords en ladies, baronnen en baronnessen. En zelfs een echte prinses uit een van de oudste en glorierijkste families van Frankrijk: de Rohan. Toe maar!
De adellijke dame vermeldt erbij dat het recept voor deze salade genaamd Aphrodite (de godin van liefde en seks!) uit een geraffineerd (dus heel duur!) sanatorium uit Zwitserland (dus nog duurder!) komt.
Eigen schuld!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 appels
  • 4 stengels selderie
  • 5 eetlepels yoghurt
  • zout
  • peper
  • slablaadjes

Bereiding
Appels, vlug geschild en fijngehakt, selderij fijngehakt, yoghurt, zwarte peper, zout.
Of deze salade mooi wordt, hangt volledig af van de snelheid waarmee de appelen en de selderij in de kom met yoghurt worden geroerd. Dit voorkomt dat ze bruin worden.
Serveren op een bed van zo fris mogelijke slabladeren.

Receptfoto: GuteKüeche.at