Mirepoix au gras

Vette Mirepoix

In Sauzen, Soepen door Karin Vaneker

Een recept van een ‘vette’ mirepoix (Mirepoix au gras) voor de huishoudelijke keuken. De ‘magere’ mirepoix wordt zonder blokjes rauwe ham bereid.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 150 gram binnenste van wortel
  • 1 (100 gram) ui
  • 50 gram bleekselderij
  • 100 gram rauwe ham
  • 2 eetlepels (30 gram) boter
  • 1 takje tijm
  • 1 klein laurierblad

Voorbereiding
Maak alle groenten schoon en snijd die samen met de ham, in hele kleine blokjes.

Bereiding
Doe de boter in een steelpan met een dikke bodem. Verhit de boter op laag vuur en voeg alle ingrediënten toe. Roeren en de pan sluiten. Laat de mirepoix ongeveer 20 minuten zachtjes garen tot alle groenten gaar zijn.